بسیاری از کارهایی که ما در طول روز انجام می دهیم بدون فکر زیاد اتفاق می افتند.
آیا آماده هستید عاداتی را که می خواهید از آنها خلاص شوید را تغییر دهید و عادت های جدیدی ایجاد کنید؟ در زیر نکات کلیدی این مقاله آورده شده است که به شما کمک میکند تا بفهمید عادتها چگونه کار میکنند و از این رو، به شما این پتانسیل را میدهند تا عادات خود را تغییر دهید و به اهدافی که برای خود تعیین کردهاید برسید.
عادت ها چگونه کار می کنند؟
این متن به چهار درس اصلی از کتاب قدرت عادت اشاره دارد. درس اول درباره نحوه کار عادتها است و اینکه عادتها چگونه با الگوی “سیگنال – روتین – پاداش” شکل میگیرند. درس دوم، “قانون طلایی تغییر عادت” است که میگوید برای تغییر عادتهای بد، باید روتین قدیمی را با یک روتین جدید جایگزین کنید. درس سوم، مطالعه موردی شرکت استارباکس است که به واجب بودن اراده برای موفقیت و نحوه تقویت آن اشاره دارد. درس چهارم، چارچوبی برای تغییر عادتها ارائه میدهد و توصیه میکند که برای تغییر عادتهای خود، ابتدا باید الگوی عادت خود را شناسایی کرده و سپس روتین، پاداش و سیگنال را شناسایی کنید و در نهایت با آزمایش پاداشهای مختلف، به پاداش مناسب برای تشویق به عادت جدید برسید.
وقتی چیزی تبدیل به یک عادت می شود، باعث صرفه جویی در قدرت مغز می شود زیرا نیازی به فکر کردن در مورد آن نداریم. این یک حلقه عادت ایجاد می کند. با درک عادات از طریق این الگو، سپس میتوانیم اجزای آنچه را که برای شکلگیری عادتها باید وجود داشته باشد، تفسیر و تشخیص دهیم. عدم وجود هر یک از قسمت های حلقه از شکل گیری عادت جلوگیری می کند.
با این حال، حلقه عادت بالا به خودی خود برای شکل گیری عادت های جدید کافی نیست. نشانه، روتین و پاداش اجزایی هستند که باید وجود داشته باشند. اگر سوختی برای تقویت آن وجود داشته باشد عادت جدیدی شکل می گیرد.
قانون طلایی تغییر عادت
درس دوم درباره نحوه شکلگیری عادتها است. هر عادتی از سه قسمت سیگنال، روتین و پاداش تشکیل شده است. سیگنال یا سیگنالی که القا کننده عادت است، مانند بوی قهوه صبحگاهی یا ورود به اتاق خواب است. روتین یا عملی که به علت سیگنال انجام میشود، مانند نوشیدن قهوه صبحگاهی یا رفتن به خواب. پاداش یا نتیجهای که از انجام روتین به دست میآید، مانند احساس تازگی بعد از نوشیدن قهوه صبحگاهی یا احساس خواب آلودگی بعد از رفتن به خواب. برای تغییر یک عادت، باید روتین را با یک روتین جدید جایگزین کرد، اما سیگنال و پاداش را همانند قبل باقی بگذارید. این روش به عنوان “قانون طلایی تغییر عادت” شناخته میشود.
این کتاب توضیح می دهد که قانون طلایی این است که عادات بد – جویدن ناخن، سیگار کشیدن، نوشیدن بیش از حد قهوه یا الکل، فست فود و غیره – بسیار دشوار است. برای تغییر آنها، باید به دنبال برنامه ریزی مجدد آنها باشید. زمانی که فهمیدیم چگونه میتوانیم عادتهای خود را تغییر دهیم، آنگاه آزادی – و مسئولیت – داریم که آنها را تغییر دهیم.
مطالعه موردی عادت موفقیت
درس سوم، به مطالعه موردی شرکت استارباکس میپردازد و نشان میدهد که چگونه اراده و تمرین میتوانند به موفقیت کمک کنند. برای مثال، استارباکس به کارمندان خود آموزش میدهد که چگونه با فشار و استرس مشتریان کنار بیایند و به آنها خدمت رسانی کنند. برای این کار، استارباکس از روشهای تمرینی مانند “روش لاته” استفاده میکند، که به کارمندان کمک میکند که با شناخت دقیقی از سیگنالهای استرس، روتینهایی برای مقابله با آنها ایجاد کنند.
این کتاب استارباکس را به عنوان شرکتی معرفی میکند که در آن عادت به اراده برای رویکرد آموزشی آنها ضروری است. مطالعات نشان میدهد که قدرت اراده تأثیری بزرگتر از استعداد طبیعی برای موفقیت سازمانها است. به همین جا ختم نمی شود. مطالعات همچنین نشان داد که میتوان اراده را افزایش داد. این ماهیچه مانند ماهیچه ای است که می توان بدون تمرین برای قوی تر شدن آن ورزش کرد و همچنین می توان به راحتی بیش از حد به آن فشار آورد.
استارباکس با تکیه بر علوم رفتاری کشف کرد که کلید اجتناب از ناملایمات خدمات مشتری، ارائه سیستمهای بسیار دقیق به کارکنان برای مقابله با عوامل استرس زا است – به خصوص زمانی که اراده آنها تمام شده باشد. – بنابراین استارباکس روشی را که آنها روش “LATTE” خود نامیدند را به کارمندان معرفی کرد.
- به مشریان گوش کنید.
- شکایت آنها را تایید کند.
- با حل مشکل اقدام کنید.
- از آنها تشکر کنید.
- توضیح دهید که چرا مشکل رخ داده است.
اکنون، به جای واکنش با نوسانات، کارکنان استارباکس می توانند به طور خودکار هر حادثه ای را مدیریت کنند و برنامه ای برای مقابله با موقعیت های استرس زا داشته باشند.مطالعات نشان می دهد که کنترل بیشتر کارکنان بر عناصر کوچک شغلشان می تواند انضباط خود را بدون هیچ تغییر دیگری تقویت کند. از این رو، افراد زمانی تمایل بیشتری به استفاده از نیروی اراده خود دارند که احساس میکنند بهجای اجبار یا اجبار، داوطلبانه به یک علت اضافه میکنند.
چارچوبی برای تغییر عادات
درس سوم به چارچوبی برای تغییر عادتها میپردازد. این چارچوب شامل شناسایی الگوی عادت، تغییر پاداش، شناسایی سیگنال و برنامهریزی برای جایگزینی روتین است. برای شناسایی الگوی عادت، باید به دقت روتینهای خود را بررسی کنید و سعی کنید سیگنالی که القا کننده روتین است، را شناسایی کنید. سپس، برای جایگزینی روتین، باید روتینهای جدیدی را ایجاد کنید که با همان سیگنال و پاداش قبلی کار میکنند. در نهایت، با آزمایش پاداشهای مختلف، به پاداش مناسب برای تشویق به عادت جدید برسید.
- حلقه عادت را شناسایی کنید – اجزای تشکیل دهنده حلقه عادتی را که می خواهید تغییر دهید، مشخص کنید. نشانه چیست، روتین چیست، پاداش چیست، و هوس چیست. روتین ها معمولاً به راحتی قابل شناسایی هستند زیرا رفتارهایی قابل مشاهده هستند.
- با REWARDS آزمایش کنید – پس از فعال شدن روال، پاداش های مختلف را امتحان کنید. انتخاب شما مهم نیست. شما فقط سعی می کنید بفهمید که چرا آن روال را دنبال می کنید. بنابراین، هر زمان که روال را دنبال کردید، پاداش را تغییر دهید. به محض دریافت جایزه، سه چیز را که احساس می کنید یا فکر می کنید بنویسید.سپس یک تایمر را برای 15 دقیقه تنظیم کنید و اگر بعد از این 15 دقیقه هنوز هوس کردید، پس میدانید که پاداشی که آزمایش کردهاید، ولع را برآورده نمیکند .
- جداسازی CUE – همه نشانههای معمول به یکی از 5 دسته تقسیم میشوند: مکان، زمان، حالت عاطفی، افراد دیگر، بلافاصله قبل از اقدام . بنابراین، آن دستهها را یادداشت کنید و هر زمان که خواستید به آنها پاسخ دهید . این تمرین را هر زمان که نیاز ظاهر شد تکرار کنید و تشخیص دهید کدام عنصر (ها) ثابت می ماند. یکی(هایی) که ثابت می ماند احتمالا CUE را نشان می دهد.
- یک برنامه داشته باشید – به سادگی از قبل فکر کنید و بفهمید که وقتی CUE ظاهر می شود چه انتخاب هایی دارید، چه روتینی را می توانید دنبال کنید تا همچنان به پاداشی که می خواهید برسید.